סילוק הלוואה בעת גירושין – כיצד ניתן לעשות?

24.03.2021
הלוואה

המורכבות של לקיחת הלוואה כזוג עלולה להפוך למוקד מחלוקת עיקרי, אם וכאשר בני הזוג מתגרשים.

במקרה של הלוואת משכנתא, העניין הופך סבוך עוד יותר, כיוון שמדובר בסכום כספי גבוה ובהתחייבות למשך שנים ארוכות קדימה. כדי לסלק הלוואה בעת גירושין חשוב להיעזר בעורך דין לענייני גירושין שיערוך הסכם, הכולל את האופן שבו תשולם ההלוואה על ידי בני הזוג. הסדרי הפירעון של המשכנתא, או כל הלוואה אחרת שבני הזוג קיבלו במשותף, הם הכרחיים לצורך סיום היחסים הפיננסיים ביניהם באופן שלא "ישאיר קצוות" לעתיד.

מה קורה להלוואה כמו משכנתא אם הלווים נפרדים?

התחייבות כספית של שניים, היא כמובן פשוטה יותר להתמודדות, לכאורה, זאת כי שני הלווים מאחדים כוחות ומשלבים את ההכנסות שלהם כדי לעמוד בהחזרי התשלומים. הלוואה לשכירים שאנשים מתחייבים אליה ביחד, תיעשה בתנאים טובים יותר כאשר המלווים מקבלים ערבונות לכספם משני לווים יחדיו, משמע ביטחון גבוה יותר להשבת הקרן במלואה, לאחר התקופה המוגדרת בהסכם ההלוואה. בדומה לזה, גם הסכמי משכנתא מנוסחים ומותאמים לזוגות, בהתאם למצבם הכלכלי ומתוך רצון לאזן בין ההוצאות וההכנסות של שניהם, אל מול הסכום שנלקח כהלוואה.

ההתחייבות להחזרים אינה נעלמת – גם כאשר אחד מבני הזוג כבר לא מתגורר בנכס

חשוב להבין, כי מגורים או אי מגורים של מי מהלווים בנכס עצמו, אינו מהווה גורם משפיע על ההתחייבות שנעשתה בעת החתימה על הסכם ההלוואה. גם אם הוחלט שהאישה, לדוגמה, נשארת להתגורר בדירה והגבר הוא זה שיעזוב – זה כשלעצמו אינו פוטר אותו מכל התחייבות שלו כלווה והוא מוכרח להסדיר את תשלומי ההלוואה באשר הם, כפי שהיה עושה אילולא היה עוזב את הנכס.

ההתמודדות בפועל עם סילוק הלוואה שנלקחה על ידי זוג שמתגרש

ההכרעה המשפטית והניסוח הסופי של הסכם הגירושין, עלולים לארוך שבועות מספר ובמקרים מסוימים אפילו חודשים ושנים. עד להכרעתו של בית הדין, זוגות שלקחו ביחד הלוואה אך נפרדו, יכולים לפעול בכמה וכמה מישורים:

1.חלוקה שווה של החזרי התשלומים, על אף שהם אינם מנהלים משק בית משותף בפועל.

2.מכירת הנכס לצד שלישי ושימוש בסכום העלות שלו לצורך השבת כספי קרן ההלוואה. אם לאחר מכירת הדירה נותרים כספים, הם יחולקו בין הלווים.

3.דרך נפוצה נוספת, היא העברת הנכס על שמו של מי מבני הזוג שמעוניין להחזיק בבעלות עליו, כלומר קיזוז הפוטר באופן חלקי את הלווה שמוכר את הנכס לבן הזוג שלו מהמשך התשלומים על הנכס, כחלק בלתי נפרד מאיזון המשאבים שנעשה בהסכם הגירושין.

חשוב לציין, כי כל עוד הנכס לא הועבר על שמו של אחד מהלווים בלבד, במקום על שמם של שני בני הזוג, בן הזוג מחוייב להחזרי התשלומים כחוק. מסיבה זו, הגעה מהירה ויעילה להסכם גירושין המקובל על שניהם, באמצעות ליווי וסיוע של עורך דין לענייני גירושין, היא המענה הטוב ביותר מבחינת כל הצדדים.

 

כתובתינו
רח' כנרת 5 ב"ב מגדל בסר 3 (קומה 35)
03-7532601
פקס: 03-7532602
שעות פעילות
א-ה מהשעה 9:00-18:00
דואר אלקטרוני
tirza@navelaw.co.il
2024 © כל הזכויות שמורות
לייעוץ ראשוני עם תרצה נוה
חייגו עכשיו: 03-753-2601
או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: